NEMAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Oko 100 potencijalnih terorista stiglo sa izbeglicama

Opasnost

NEMAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Oko 100 potencijalnih terorista stiglo sa izbeglicama

Planeta -
Konflikti među samim izbegllicama su u porastu, raspoloženje među desničarima se zaoštrava a takva dinamika zabrinjava

BERLIN - Predsednik Savezne kriminalističke službe (BKA) Holger Minh upozorio je danas da bi izbeglička kriza mogla ugroziti unutrašnju sigurnost Nemačke i da, takođe, postoje indicije na mogući terorizam.

Prema podacima BKA, postoji, kako je rekao Minh, oko 100 indicija o mogućim teroristima koji su, sa rekom izbgelica, možda, stigli u Nemačku, ali se u najvećem broju slučajeva sumnja, međutim, nije potvrdila.

"Aktuelno imamo oko deset slučajeva, kod kojih proveravamo sumnju da li je neko učestvovao u ratnim zločinima u inostrtanstvu ili da li je bio član neke terorističke organiizacije", rekao je Minh magazinu "Fokus".

"Sa stalnim, rastućim brojem izbeglica, zaoštrava se sigurnosna situacija. Konflikti među samim izbegllicama su u porastu, raspoloženje među desničarima se zaoštrava i takva dinamika me zabrinjava", rekao je Minh za "Fokus".

Sadašnja situacija je "teška i napeta", naglasio je Minh i zahtevao da se što je moguće pre stvore stabilne strukture. Povodom napada na azilantske domove on je rekao da "broj takvih krivičnih dela dramatično raste, neprekidnom dinamikom" i da je do kraja ovog meseca registrovano 600 napada na azilantske domove, od kojh je 543 imalo desno-ekstremističku pozadinu, sa više povređenih osoba.

On nije isklljučio mogućnost da dođe do atentata sa žrtvama i rekao je da se može dogoditi da se u Nemačkoj dožive dramatičniji događaji od onih što su se već desili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track