NEMAČKA OGRANIČILA ULAZAK MIGRANATA: Iz Austrije ulaz na samo 5 graničnih mesta
Foto: Profimedia

Ograničenje

NEMAČKA OGRANIČILA ULAZAK MIGRANATA: Iz Austrije ulaz na samo 5 graničnih mesta

Planeta -
Odluka stupa na snagu odmah, navela je portparolka nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova

BERLIN - Nemačka je danas saopštila da će tražioci azila, radi bolje kontrole masovnog ulaska izbeglica, moći da uđu u tu zemlju na samo pet mesta duž granice sa Austrijom.

"Želeli bismo da imamo uređeniju proceduru", izjavila je AFP portparolka nemačkog Ministarstva unutrašnnjih poslova i objasnila da je Nemačka postigla sporazum o novoj politici sa austrijskom vladom.

"Odluka stupa na snagu odmah", navela je portparolka nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Između Berlina i Beča početkom nedelje došlo je do nesuglasica kada je nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer kritikovao Austriju zbog slanja izbeglica bez bilo kakvog upozorenja.

Zvaničnici južne nemačke države Bavarske pokušavaju da se izbore sa rekordnim brojem izbeglica, žaleći se da ih izostanak koordinacije ostavlja da se sami izbore da pronađu sredstva kako bi pomogli novopridošlima.

Austrijske vlasti su uzvratile na to izjavom portparola policije, da je "vic" to da Bavarska ne može da obradi prijem izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track