Najnovije vesti

TELA PUTNIKA PRENETA U RUSIJU: Ostaci 144 stradalih u Egiptu biće danas identifikovani
Foto: Reuters 2 Nov 2015

Nesreća

TELA PUTNIKA PRENETA U RUSIJU: Ostaci 144 stradalih u Egiptu biće danas identifikovani

Planeta
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije navelo da se očekuje da će drugi avion stići večeras

SANKT PETERBURG - Avion ruskog Ministarstva za vanredne situacije sa 144 tela poginulih u avionskoj nesreći u Egiptu, sleteo je jutros na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ministarstvo je navelo da se očekuje da će drugi avion stići večeras.

Identifikacija tela će početi danas.

Članovi porodica daće DNK uzorke u centru, koji je postavljen u neposrednoj blizini aerodroma, na mestu koje sada predstavlja spomen, na koji ljudi ostavljaju cveće i igračke u zanak sećanja na žrtve, prenose agencije.

Foto Reuters
Foto Reuters

Putnički avion A321 ruske kompanije "Kogalimavija" na putu sa Sankt Peterburg, srušio se juče oko pola sata posle poletanja iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik.

On je pao 100 kilometara južno od grada Al Ariša na severu Sinaja. U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade. Među putnicma su bila četiri Ukrajinca i jedan Belorus, a preživelih nema, preneo je TAS S.

Foto Reuters
Foto Reuters

Istražitelji iz nekoliko zemalja pretražuju teren na Sinaju, a šef irskog tima je rekao da će rezulati iz pronađneih crnih kutija biti poznati za nekoliko dana.

Šef ruske Agencije za vazdušni saobraćaj Aleksandar Neradko je rekao da se avion raspao u vazduhu dok je leteo na velikoj visini, prenela je ruska državna televizija.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...