KOZJI GASOVI PRINUDNO SPUSTILI AVION: Uređaji pokazali da je letelica u plamenu
Foto: AP 5. Jul 2013

Smehotresno

KOZJI GASOVI PRINUDNO SPUSTILI AVION: Uređaji pokazali da je letelica u plamenu

Planeta -
Teretni avion Singapur erlajnsa leteo je od Sidneja do Kuala Lumpura s preko 2.000 koza. Ali četiri člana posade Boeinga 747-400 primila su signal za uzbunu o dimu u teretnom odeljku, zbog čega su morali prerano da prekinu let i hitno slete u Bali Denpasar

Teretni avion Singapur erlajnsa leteo je od Sidneja do Kuala Lumpura s preko 2.000 koza. Ali četiri člana posade Boeinga 747-400 primila su signal za uzbunu o dimu u teretnom odeljku, zbog čega su morali prerano da prekinu let i hitno slete u Bali Denpasar.

Kada su proverili o čemu se radi nisu pronašli nikakav dim. Na kraju su izvestili da su detektori zabunom umesto dima detektovali izduvne gasove koza i isparavanja iz njihove balege.

Ponovo su poleteli nakon dva i po sata zastoja i sigurno sleteli u Kaula Lumpur.

“Dana 26. oktobra 2015. teretni Boing 747 Singapur erlajnsa na letu Adelaide – Kuala Lumpur bio je prisiljen da skrene na Bali nakon što je posada primila upozorenje automatskog protivpožarnog alarma”, izjavio je PR SIA.

“Avion je sleteo u 5:11 po lokalnom vremenu, i nakon inspekcije nije pronađen nikakav dokaz o vatri ili dimu. Letelica je proglašena upotrebljivom i poletela u 8:20 po lokalnom vremenu”.

U vezi trvrdnji da je sletanje uzrokovano životinjskim ispuštanjem gasova, PR je izjavio “to se ne može potvrditi.

(Mirror/Danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track