(VIDEO) NAJČUDNIJA IZBORNA POBEDA IKADA: Vukli kartu da vide ko će postati gradonačelnik
Foto: Printscreen Youtube

Pošteno

(VIDEO) NAJČUDNIJA IZBORNA POBEDA IKADA: Vukli kartu da vide ko će postati gradonačelnik

Planeta -
Izbori za gradonačelnika u malom floridskom mestu Bradenton Bič završili su nerešeno, a onda je pobednik izbora određen kockarskim metodama

Naime, na izborima su oba kandidata dobila po 195 glasova. Nakon ponovnog prebrojavanja, preostalo im je ono što navodi zakon Floride: “Ako glasanje završi nerešeno, pobednik će biti odlučen kockom”, piše Independent.

- Mogli smo da bacimo novčić, mogli smo vući slamke, pretpostavljam da smo mogli igrati onaj papir, kamen, čekić, ili kako već, makaze i čekić, ili baciti kocku. Zaključili smo da je najjednostavnije jednostavno otvoriti špil karata - izjavio je lokalni nadzornik izbora Majk Benet o opcijama koje su razmatrali pre odluke o najlakšoj.

Pobednik, Vilijam Šeron, izvukao je keca pik, dok je dotadašnji gradonačelnik Džek Klark izvukao desetku tref pa je tako izgubio izbore. Šeron, koji je izbačen s mesta gradonačelnika u maju ove godine, zahvalio je božjem proviđenju na intervenciji.

“Glasači su glasali, a onaj od gore je doneo finalnu odluku”, rekao je Šeron o svojoj pobedi. Iako su nerešeni rezultati na izborima retki, nisu potpuno nečuveni, a 35 od 50 država SAD-a dopušta bacanje novčića “ili druge slične načine” za određivanje pobednika nerešenih izbora.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track