UBIJEN GLAVNI DŽIHADISTA U EGIPTU: Policija ga smakla jer se opirao hapšenju
Foto: Reuters 23 Jul 2015

Napad na islamiste

UBIJEN GLAVNI DŽIHADISTA U EGIPTU: Policija ga smakla jer se opirao hapšenju

Planeta -
Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo danas da je ubijen vrhovni komandant ekstremističke grupe koja sledi Islamsku dražvu, tokom pretresa u Kairu

U saopštenju se navodi da je Ašraf Ali Hašanein Garabli poginuo je u pucnjavi, do koje je došlo, kada je policija pokušala u nedelju da ga uhapsi u kairskom kvartu El-Marg, prenosi AP.

Garabli je umešan u niz terorističkih napada, uklučujući i odsecanje glave hrvatskom inženjeru prošlog leta, ubistvo američkog naftnog radnika, godinu dana ranije i bombardovanju italijanskog konzulata u julu, kada je poginula jedna osoba i ranjeno 10.

Hašanei je bio jedan od najtraženijih militanata u zemlji, za kojim je policija izdala poternicu još u januaru 2014. godine, kada je izbila militantska pobuna na Sinajskom poluostrvu, prenosi AFP.

Policijski službenik je izjavio za AFP da je Garabli bio desna ruka Hišama Al Ešmavija, bivšeg komandosa, za koga se veruje da je predvodio bombaške napade i atentate za grupu Ansar Beit al Makudis.

U novemrbu 2014. godine grupa je obećala odanost IS, zbog čega ju je Ešmavi napustio i ostavio Hašaneina kao glavnog operativca u grupi, zapadno od Sinaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track