RUSI I AMERI IZVELI 160 NAPADA: Za tri dana srušeno oko 500 objekata terorista
Foto: AP

Nastavljeni napadi

RUSI I AMERI IZVELI 160 NAPADA: Za tri dana srušeno oko 500 objekata terorista

Planeta -
Ruske vazduhoplovne snage i koalicione snage predvođene SAD izvele su poslednjih dana više od 160 borbenih letačkih misija u Siriji i Iraku, a na meti njihovih napada bili su objekti terorističke Islamske države

Ruske vazduhoplovne snage izvele su 137 letova i izvršile napade na 448 infrastrukturnih objekata terorista u Siriji tokom poslednjih tri dana, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

“Tokom poslednjih dana ruski avioni imali su 137 letova i uništili su 448 objekata terorističke infrastrukture u Alepu, Damasku, Idlibu, Latakiji, Raki, Hami i Homsu”, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenela je agencija Tass.

Francuska vojska bobmardovala je centar za snabdevanje naftom u blizini Palmire, koji se nalazio pod kontrolom Islamske države, izjavio je danas francuski ministar odbrane Zzan Iv Le Drian, prenela je agencija AFP.

SAD i saveznici izveli su juče 24 napada na Islamsku državu u Iraku i Siriji, saopštila je danas zajednička saveznička komanda, navodeći da je gađano13 ciljeva u Siriji i 11 u Iraku, prenela je agencija Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track