Najnovije vesti

MEDVEDEV: Moguće je da su teroristi oborili avion
Foto: AP

Tragedija u Egiptu

MEDVEDEV: Moguće je da su teroristi oborili avion

Planeta
23:34h
Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da se ne odbacuje mogućnost da je teroristički napad uzrok pada ruskog aviona u Egiptu kada su poginule 224 osobe.

"Mogućnost da je to bio teroristički čin očigledno ostaje kao eventualno objašnjenje onoga što se dogodilo", rekao je Medvedev u intervjuu za "Rosiskaju gazetu".

Zbog toga je, kako je naveo, doneta odluka o obustavi letova za Egipat na osnovu preporuka i materijala antiterorističkog komiteta. Medvedev je prvi visoki ruski zvaničnik koji nije odbacio mogućnost terorističkog napada kao uzroka pada aviona.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednik Vladimir Putin je u petak naložio obustavu letova ruskih avio kompanija za Egipat iz bezbednosnih razloga, a ta zabrana neće brzo biti ukinuta.

"Potrebno je vreme da se osigura bezbednost za odmor u Egiptu", rekao je Medvedev i dodao da ruske vlasti nastavljaju da obezbeđuju povratak ruskih turista iz Egipta.

Aerodrom u Šarm el Šeiku, Foto: AP
Aerodrom u Šarm el Šeiku, Foto: AP

Od petka do danas Rusija je sa više od 100 letova dovela oko 25.000 turista kući. Medvedev je rekao da se prtljag ruskih turista prevozi posebnim avionima zbog povećanog bezbednosnog rizika.

Zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je ranije objasnio da je za transport prtljaga ruskih turista iz Egipta potrebno između 30 i 35 letova, a da je dosad sa 27 letova tri aviona dopremljeno više od 70 tona prtljaga.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...