(VIDEO) MISTERIJA U ŠPANSKOM SELU: Čudne crne lopte padaju sa neba
Foto: Youtube/Printscreen

Možda svemir zna odgovor

(VIDEO) MISTERIJA U ŠPANSKOM SELU: Čudne crne lopte padaju sa neba

Planeta -
U jednom španskom selu dešavaju veoma čudne stvari, a zabrinuti stanovnici pokušavaju da odgonetnu šta se događa

Misteriozni objekat u obliku cilindra težine oko 20 kilograma pao je drugi put u poslednjih pet dana na polje Kalaspare. Kada se 3. novembra velika metalna kugla srušila na farmu koza, pronašli su je lokalni pastiri sa svojim ovčarima. Tada je sve bilo interesantno, ali kada se isto dogodilo i pet dana kasnije, mnogi su se zabrinuli.

Farmer koji je pronašao misteriozni objekat, pozvao je hitno Civilnu gardu koja je čuvala kuglu cele noći dok istražitelji nisu došli na mesto incidenta. U međuvremenu, ovo područje ostaje “zapečaćeno”.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Svi se pitaju odakle dolaze ti predmeti i zašto padaju baš tu. Za kugle se smatra da su ostaci stare svemirske rakete, pa je Evropska svemirska agencija upozorila da se može dogoditi pad ovih predmeta na Zemlji oko 14. novembra.

Stručnjaci tvrde da se ne radi o naučnoj fantastici nego o problemu i rastućoj pretnji kojima se treba baviti. Procenjuje se da postoji oko 16.000 objekata koji lutaju svemirskim prostorom, a koji mogu vrlo lako oštetiti ili uništiti satelite.Velez je upozorio meštane da budu oprezni i pozovu policiju ako budu pronašli novi čudni objekat.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track