SRUŠIO SE ŠVERCERSKI HELIKOPTER U SLOVAČKOJ: Sedmoro mrtvih na licu mesta, sumnja se da su migranti
Foto: Ap 29 Okt 2015

Nesreća

SRUŠIO SE ŠVERCERSKI HELIKOPTER U SLOVAČKOJ: Sedmoro mrtvih na licu mesta, sumnja se da su migranti

Planeta -
U padu ukrajinskog helikoptera na istoku Slovačke, po proceni policije najverovatnije švercerskog, poginulo je najmanje sedmoro ljudi, saopštio je danas slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak

"U sredu tokom noći zabeležili smo prelet neidentifikovane letelice preko naše granice. Usledila je potraga koju je komplikovala gusta magla. Kada se danas magla digla u opštini Mihalovice otkrili smo olupinu helikoptera tipa Mi2. Nadjeni su i mrtvi putnici. Do sada je pronađeno sedam žrtava nesreće", kazao je Kalinjak na konferenciji za novinare u Žilini.

Ukrajinske vlasti nisu potvrdile da je letelica njihova, javili su slovački mediji, ali Kalinjak je kazao da su na helikopteru ukrajinske oznake. Slovačka policija veruje da se srušio helikopter švercera, a za sada nije jasno da li je reč o švercerima cigareta ili izbeglica.

"Pilot je pokušavao da izbegne slovačke graničare i upuštao se u opasne manevre. Posebno po jako lošem vremenu, a leteo je veoma nisko. Direktan uzrok nesreće još naravno ne znamo, u toku je istraga", kazao je Kalinjak. Ministar je dodao da i ovaj tragični pad helikoptera pokazuje da šverceri i ljudi koji krijumčare izbeglice preko granica Evropske unije ne prezaju ni od čega.

Ukoliko se pokaže da se srušio helikopter švercera izbeglica bio bi to prvi takav slučaj u Slovačkoj, pošto su se letelicama do sada preko granice sa Ukrajinom koja je istovremeno šengenska granica švercovale samo cigarete, ne i ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track