POTRAGA ZA OSUMNJIČENIM U BRISELU: Dve snažne eksplozije odjeknule u leglu džihadista!
Foto: Rojters

Racija

POTRAGA ZA OSUMNJIČENIM U BRISELU: Dve snažne eksplozije odjeknule u leglu džihadista!

Planeta -
Dve snažne eksplozije odjeknule su u muslimanskom kvartu u Briselu u kome policija pokušava da nađe teroristu osumnjičenog za učešće u napadu u Parizu.

Belgijska policija je krenula u protivterorističku akciju u briselskoj četvrti Molenbek koje se smatra leglom radikalnih islamista.

Veliki broj pripadnika policije je u jutarnjim časovima stigao u taj deo prestonice Evropske unije, a prema pojedinim izvorima čuje se pucnjava.

12.33 - Prema navodima belgijske radiostanice RTL nema opasnosti od atraksa, kako je bilo prethodno bilo javljeno u medijima.

12.30 - U toku potpuna evakuacija Molenbeka zbog straha od antraksa.

12.15 - Prema još nepotvrđenim informacijama, pojedini izvori pozivajući se na medije u Briselu, tvrde da tamošnje vlasti tvrde da uhapšeni terorista nije Abdeslam Salah.

Uhapšen Abdeslam Salah za kojim je tragala cela Francuska javljaju svetski mediji.

11.58 - Policija je poslala i deminere u blizini sedišta Evropske komisije. Policija traga za dva automobila u kvartu Molenbek. Sumnja se da se u automobilima nalazi eksploziv.

Pretpostavlja se da belgijska policija pokušava da pronađe Salaha Abdeslama, belgijskog državljanina za kog se sumnja da je učestvovao u terorističkim napadima u Parizu kao direktni izvršilac i produžena ruka vođe operacije, Abdelhamida Abauda.

Abaud je osuđen u odustvu na 20 godina zatvora zbog napada na policiju početkom ove godine u Belgiji, ali je uprkos hapšenju u Grčkoj uspeo da se ponovo prebaci u Siriju, gde je jedan od najaktivnijih članova Islamske države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track