PUSTILI BRATA TERORISTE IZ PARIZA: Nemaju dokaze da je učestvovao u napadu
Foto: Francuska Policija

Policijska akcija

PUSTILI BRATA TERORISTE IZ PARIZA: Nemaju dokaze da je učestvovao u napadu

Planeta -
Pet od sedam privedenih u Belgiji u sklopu istrage o atentatima u Parizu, oslobođeno je među kojima Mohamed Abdeslam, brat jednog od bombaša samoubica i Salaha Abdeslama, koji je u bekstvu

Ukupno je pet osoba pušteno, a dve su i dalje u pritvoru, naveli su belgijski tužitelji a prenosi AFP.

Prema privatnom kanalu RTL-TVI dve osobe zadržane u pritvoru su vlasnik i pratilac automobila kontrolisanog u subotu ujutru u Kambaraiju, na severu Francuske na autoputu A2 u smeru Belgije, koji je zaustavljen u Molenbeku kasnije u subotu.

Tužiteljstvo nije objavilo identitet dvojice muškaraca.

Mohamed Abdeslam je pušten bez ikakve optužnice, što znači da nema nikakvih indicija protiv njega, precizirala je njegova advokatica Nathali Galant, prenosi AFP.

Njega je sredinom dana ispitao istražni sudija i pustio, rekla je ona.- On ima alibi. U petak uveče je bio s saradnikom u Liježu gde rade na obnovi jednog bara. Izjave njegovog kolege i telefonski razgovori potvrđuju da nije mogao biti u petak u Parizu", rekla je advokatica i dodala da on nije kontaktirao s braćom poslednjih dana.

Mohamed Abdeslam, službenik u opštini Molenbeka, gde se odvija belgijski deo istrage, je brat Brahima Abdeslama, jednog od bombaša samoubica koji se razneo tokom atentata. Treći brat Salah Abdeslam je ključni osumnji u istrazi atentata u Parizu.

Velika policijska operacija potrage za osumnjičeniom za napade u Parizu završila je popodne u Briselu bez rezultata, javljaju lokalni mediji.

Operacija je sprovedena u četvrti Molenbek. Policija je tražila 26-godišnjeg Salaha Abdeslama, Francuza rođenog u Briselu, koji se smatra osmim napadačem u Parizu i jedinim koji je pobegao. Za njim je rapisana međunarodna poternica.

(jutarnji.hr/Hina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja