AMERIČKI BEZBEDNJAK: Nemamo informacije da teroristi spremaju napade na nas
Foto: AP 14 Maj 2014

Strah od terorizma

AMERIČKI BEZBEDNJAK: Nemamo informacije da teroristi spremaju napade na nas

Planeta -
SAD ne raspolažu informacijama koje bi ukazale na mogućnost napada na američkoj teritoriji, izjavio je danas zvaničnik odeljenja za unutrašnju bezbednost

On je to rekao pošto je Islamska država objavila video snimak u kom preti napadima na Vašington. Neimenovani američki zvaničnik je naveo da se te pretnje "ozbiljno prihvataju, ali da nema specifične verodostojne inforamcije o mogućem napadu na teritoriji SAD", preneo je Rojters.

Islamska država je u novom video snimku zapretila zemljama koje učestvuju u vazdušnim napadima na Siriju da će doživeti istu sudbinu kao Francuska, u čijoj su prestonici izvršeni krvavi teroristički napadi sa najmanje 129 žrtava, kao i da će napasti Vašington.

"Zemljama koje učestvuju u krstaškoj kampanji poručujemo da će, ako Bog da, doživeti dan kao što je u Francuskoj bio petak. Pored toga, kao što smo pogodili Francusku u njen sami centar - Pariz, tako ćemo pogoditi i Ameriku i njenu prestonicu Vašington", rekao je u videu jedan džihadista.

Autentičnost tog video snimka zasad nije moguće potvrditi, navodi Rojters. Islamska država preuzela je odgovornost za terorističke napade u francuskoj prestonici u petak, u kojima je poginulo 129, a povređeno više od 350 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track