NOVINAR IZNENADIO OBAMU: Zašto Amerika već jednom ne sredi te gadove?
Foto: Printscreen Youtube

Iskreno pitanje

NOVINAR IZNENADIO OBAMU: Zašto Amerika već jednom ne sredi te gadove?

Planeta -
Dopisnik Si En Ena iz Bele kuće Džim Akosta postavio je predsedniku SAD Baraku Obami, koji je prisustvovao samitu zemalja G20, prilično neobično pitanje u vezi sa islamističkim teroristima

- Mnogo je Amerikanaca frustrirano ovim: SAD je zemlja sa najvećom vojskom na svetu, pruža potporu gotovo svakoj drugoj zemlji kada je u pitanju borba sa tzv. Islamskom državom, ali, oprostite mi na rečniku, zašto mi ne možemo srediti te gadove? - upitao je novinar a piše Hafington Post.

Obama je kazao samo da je “proveo poslednja tri pitanja odgovarajući na to”. Američki predsednik isključio je mogućnost promene strategije u borbi protiv Islamske države uprkos smrtonosnim napadima u Parizu, poručivši da bi slanje američkih kopnenih snaga u borbu predstavljalo grešku.

Obama je govoreći na konferenciji za novinare na kraju samita G20 u Turskoj kazao da će koalicija predvođena SAD-om koja se bori protiv IS-a u Iraku i Siriji udvostručiti napore kako bi provela sadašnju strategiju umesto da krene novim smerom.

(telegram.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track