PROPUSTI FRANCUSKE POLICIJE: Tri puta zaustavljan golf sa osumnjičenima
Foto: Reuters 15 Nov 2015

I dalje se traži Salah Abdeslam

PROPUSTI FRANCUSKE POLICIJE: Tri puta zaustavljan golf sa osumnjičenima

Planeta -
Francuska policija je tri puta zaustavila automobil u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih za umešanost u napade u Parizu kada su se se ujutro posle napada vraćali iz francuske prestonice u Belgiju, gde žive, rekao je advokat jednog od njih belgijskim medijima.

Gzavije Karet, koji pravno zastupa vlasnika "golfa" Mohameda Amrija (27), rekao je danas belgijskoj televiziji RTBF da se njegov klijent nalazio u Briselu kada je primio poziv od prijatelja Salaha Abdeslama, dva sata nakon što su u petak uveče izvedeni napadi u Parizu.

Abdeslam, čiji se brat Brahim razneo u jednom u nizu napada u francuskoj prestonici i za kojim je izdata međunarodna poternica, rekao je Amriju da je u nevolji u Parizu te da bi trebalo da dođe po njega.

U "golfu" se se nalazili Abdeslam, Amri i treći muškarac čije je ime, kako se lokalni mediji naveli, Hamza Atu (21), a na putu ka Belgiji ih je francuska policija tri puta zaustavila, od čega poslednji put nešto posle 09.00 sati, u blizini belgijske granice, precizirao je Karet.

Salah Abdeslam, Foto: Francuska policija
Salah Abdeslam, Foto: Francuska policija

Dok je Abdeslam u bekstvu, belgijska policija je uhapsila drugu dvojicu, koji su sada u pritvoru u Belgiji pod sumnjom da su predvodili teroristički napad i učestvovali u aktivnostima terorističke organizacije.

Karet je naveo, pozivajući se na Amrijeve reči, da nijedan od tri muškarca koliko ih se nalazilo u automobilu nije pričao tokom vožnje o napadima u Parizu, u kojima je 129 ljudi ubijeno.

"Znate, dok se vozite kolima možete da pričate o svemu i ni o čemu, da slušate muziku, pa čak i da pušite džoint, ali ni u jednom trenutku oni nisu pričali o tome (napadima)", zaključio je Amrijev advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja