FRANCUZI NE ODUSTAJU OD OSVETE: Treći dan za redom bombardovali Raku
Foto: AP

Rat u Siriji

FRANCUZI NE ODUSTAJU OD OSVETE: Treći dan za redom bombardovali Raku

Planeta -
Francuski borbeni avioni bombardovali su večeras, treći dan za redom, uporišta Islamske države u Raki, na severu Sirije, a zvaničnici u Parizu su najavili da će kampanja protiv te ekstremističke organizacije narednih dana biti pojačana

"U ovom momentu, naše vazduhoplovne snage, 10 borbenih aviona ponovo gađaju Raku, a sutra će kao što već znate, nosač aviona 'Šarl De Gol" krenuti put istočnog Mediterana radi nastavka napada na određene ciljeve, posebno oko Rake i Deir ez-Zura", izjavio je za tv stanicu TF1 francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan.

Le Drijan je rekao da veruje da se stav Rusije menja posle potvrde da je prošlog meseca Islamska država oborila ruski putnički avion iznad Sinaja.

Prema njegovim rečima, ruske krstareće rakete su danas pogodile Raku, preneo je Rojters. Predsednik Fransoa Oland je obećao da će odgovor Francuske džihadistima Islamske države koji su izveli terorističke napade u Parizu biti nemilosrdan.

Francuska učestvuje u vazdušnim napadima na IS u Siriji od septembra, ali ih je intenzivirala posle terorističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja