HTELI PREKO SRBIJE U NEMAČKU: Turci uhapsili 8 islamista, nosili mapu sa sobom
Foto: Printskrin Twitter

Krenuli iz Maroka preko Turske

HTELI PREKO SRBIJE U NEMAČKU: Turci uhapsili 8 islamista, nosili mapu sa sobom

Planeta -
ISTANBUL - Turska policija uhapsila je danas na međunarodnom aerodromu " Ataturk" osmoricu muškaraca iz Maroka i Alžira koji su tvrdogalvo pokušali da predstavljajući se kao izbeglice domognu Nemačke, a kod njih je pronađena i detaljna mapa sa rutom kretanja.

Grupa od osmorice muškaraca se učinila sumnjiva aerodromskoj policiji, pa su ih po sletanju zaustavili i odveli u pritvor. Jedan od Marokanaca policiji je ispričao da je sa grupom iz Kazablanke doleteo do Istanbula predstavljajući se kao izbeglica i da je njihov cilj Nemačka.

On je policajcima rekao da je sa grupom rezervisao čak i sobu u hotelu, da bi zatim posle porvere navoda i rezervacije okrenuo priču i rekao da se zapravo oni nalaze na studijskom putovanju.

Policija je kod osmorice uhvaćenih džihadista pronašla detaljno nacrtanu mapu puta, od Istanbula, preko Atine, Srbije, Hrvatske, Mađarske sve do Nemačke. I to sa svim detaljima koja vrsta prevoza se u kojem delu rute uzima i kako se stiže do Nemačke.

Polazna tačka na tom putovanju prema mapi je bila Izmir preko koga su se muškarci trebali dokopati Grčke.

Policija je pokrenula istragu jer sumnja da su privedeni iz grupe zapravo pripadnici Islamske države i da su nameravali da se dokopaju Nemačke. Cela priča istanbulskoj policiji se čini sumnjivom javljaju turski mediji, a neki navodi privedenih se proveravaju sa nemačkom policijom, koja je takođe započela istragu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track