BEZBEDNOST PRE SVEGA: Većina Francuza odobrava Olandove antiterorističke mere
Foto: Reuters

Imaju poverenja u vlast

BEZBEDNOST PRE SVEGA: Većina Francuza odobrava Olandove antiterorističke mere

Planeta -
Oko 94 odsto Francuza reklo je da ima poverenje u mere za jačanje bezbednosti zemlje posle pariskih napada u kojima je stradalo 130 osoba i povređeno 350 ljudi

PARIZ - Gotovo svi Francuzi odobravaju mere koje je najavio predsednik Fransoa Oland posle terorističkih napada u Parizu 13. novembra i imaju poverenje u snage bezbednosti u borbi protiv terorizma, rezultati su danas objavljene ankete u francuskim medijima.

Oko 94 odsto Francuza reklo je da ima poverenje u mere za jačanje bezbednosti zemlje posle pariskih napada u kojima je stradalo 130 osoba i povređeno 350 ljudi. Većina Francuza odobrava plan o otvaranju nekoliko hiljada novih policijskih stanica u zemlji, kao i o oduzimanju francuskog državljastva onim građanima za koje se utvrdi da imaju veze s terorizmom.

Oko 82 odsto ispitanika se izjasnilo za vazdušne napade džihadista iz Islamske države u Siriji, koji su pojačani posle napada u Parizu. Francuzi smatraju da vlada treba da više napora da uloži protiv džihadističke propagande u zemlji. Istraživanje je sprovedeno 18. i 19. novembra nad više od 1.000 ispitanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track