Najnovije vesti

PUTIN: Napadi u Siriji će trajati sve dok krivci ne budu kažnjeni za obaranje ruskog aviona
Foto: AP

Operacija neće biti večna

PUTIN: Napadi u Siriji će trajati sve dok krivci ne budu kažnjeni za obaranje ruskog aviona

Planeta
00:00h
TEHERAN - Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da će napadi ruskih aviona u Siriji trajati dok god je neophodno da se kazne odgovorni za obaranje ruskog putničkog aviona u Egiptu 31. oktobra, kada je poginulo 224 putnika i članova posade

Putin je na sastanku sa predsednikom Turkmenistana Gurbangulijem Berdimuhamedovim u Teheranu, prilikom razmatranja bezbednosti vazdušnog prostora iznad Kaspijskog jezera, rekao da vojna operacija u Siriji ima privremeni karakter, te da će se kriza u toj zemlji rešavati političkim metodama.

"Ove operacije neće se sprovoditi večno, ranije sam govorio o tome da će imati privremeni karakter, to je u vezi sa operacijom sirijske vojske u Siriji", rekao je Putin, a prenosi večeras RIA "Novosti".

Putin i predsednik Turkmenistana Gurbangulij Berdimuhamedov, Foto: AP
Putin i predsednik Turkmenistana Gurbangulij Berdimuhamedov, Foto: AP

On je dodao da će Rusija koristiti vazdušni prostor iznad Kaspijskog jezera za borbu protiv "Islamske države" sve dok ne budu kažnjeni krivci za terorističke napade.

"Rusija će se posle napada na ruski avion u Egiptu boriti protiv terorizma sve dok smatra to potrebnim kako bi kaznila krivce za tu tragediju", rekao je Putin.

Putin je istakao da terorističke organizacije kao što je "Islamska država" ne štede nikoga. "Bave se zverstvima, ne štedeći pri tome ni civilne mete", rekao je Putin.

U iranskoj prestonici Teheranu danas je održan samit Foruma zemalja izvoznica gasa.

(Srna)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...