Novi STC nadvisio Empajr stejt bilding!
Foto: BETA

Vrh Njujorka

Novi STC nadvisio Empajr stejt bilding!

Planeta -
Nova zgrada neće samo "prešišati" čuveni oblakoder iz 1930, već će biti viši i od Kula bliznakinja koje su srušene u terorističkom napadu 9. septembra 2001.

NJUJORK - Zgrada Svetskog trgovinskog centra, čija izgradnja treba da zameni porušene Kule bliznakinje, od je najviši oblakoder u Njujorku. Večeras po srednjoevropskom vremenu radnici su podigli čelične stubove na vrh još nedovršenog skeleta zgrade, čime će oblakoder prestići visinu od 381 metra na kojoj se nalazi panoramska terasa vremešnog Empajer stejt bildinga.

Svetski trgovinski centar pod nazivom 1WTC (One World Trade Center), koji je već sada postao jedan od simbola Njujorka, nastaviće da "raste" kako radovi budu napredovali, da bi do kraja iduće godine dostigao 541,3 metra i 104 sprata.

Kako prenosi AFP, nova zgrada neće samo "prešišati" čuveni oblakoder iz 1930, već će biti viši i od Kula bliznakinja koje su srušene u terorističkom napadu 9. septembra 2001. Najviša zgrada na svetu i dalje će biti Burž Kalifa u Dubaju sa 828,1 metar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track