(VIDEO) USTAO PROTIV REŽIMA U KIJEVU: Još jedan ukrajinski general prešao na stranu Donjecka
Foto: Printscreen Yt

Prebeg

(VIDEO) USTAO PROTIV REŽIMA U KIJEVU: Još jedan ukrajinski general prešao na stranu Donjecka

Planeta -
I Ministartvo državne bezbednosti Donjecke Narodne Republike potvrdilo da im se pridružio general Službe bezbednosti Ukrajine Aleksandar Tretjak

General-major Aleksandar Tretjak odmah je pozvao stanovnike Ukrajine da zbace režim koji je u Kijevu uspostavljen posle državnog prevrata 2014. godine i podsetio da je taj prevrat izveden "uz aktivno mešanje spoljnih snaga i aktivno učešće političkih ekstremista".

Takođe je izneo činjenice o falsifikovanju rezultata lokalnih i presedničkih izbora u Ukrajini i ocenio da rukovodstvo u Kijevu zanima samo sticanje ličnog bogatstva, a ne dobrobit naroda.

Tretjak nije prvi visoki ukrajinski vojni zvaničnik koji je prešao na stranu DNR. U junu je to uradio bivši pomoćnik ministra odbrane Ukrajine general-major Aleksandar Kolomijec, kog su sledili brojni prebezi iz ukrajinskih i vojnih i civilnih struktura.

U avgustu je glavni vojni tužilac Ukrajine, Anatolij Matios, objavio da je na stranu DNR i LNR prešlo oko 8.000 urkajinskih vojnika, policajaca i pripadnika specijalnih službi.

Tako su trojica ukrajinskih vojnika 2. oktobra prešla da služe u armiji DNR, gde su ih dočekali raširenih ruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track