PROFITIRAJU ZBOG RUSKOG BESA: Bugari zadovoljno trljaju ruke jer su pronašli veliku korist!
Foto: Thinkstock

Jednima smrkne, drugima svane

PROFITIRAJU ZBOG RUSKOG BESA: Bugari zadovoljno trljaju ruke jer su pronašli veliku korist!

Planeta -
Bugarska u 2016. godini očekuje za 30 odsto više turista iz Rusije, nego ovog leta kada ih je u ovoj zemlji odmaralo oko 450.000.

Bugarski ministar turizma Nikolina Angelkova rekla je da Bugarska planira da olakša vizni režim za ruske turiste, tako da će vize, osim za decu biti besplatne i za penzionere i velike grupe turista iz Rusije.Ona je dodala da je planirano i povećanje broja centara za izdavanje viza u Rusiji, kojih je trenutno 20. Prema njenim rečima, druge dve ključne države za bugarski turizam su Nemačka i Velika Britanija. “Tokom naredne turističke sezone očekuje se tri puta više turista iz Engleske – prošle godine realizovana su 24, a sada je već ugovoreno 69 čarter letova“, pojasnila je Angelkova.

Bugarske letnje turističke potencijale ove godine koristilo je 4,8 miliona turista ili za 3,3 odsto manje nego u 2014. godini. Bugarski turoperatori ocenjuju da je povećanje broja ruskih turista realno, imajući u vidu da su odnosi Turske i Rusije veoma loši, kao i najavu Rusije da će, zbog ulaska Crne Gore u NATO, obustaviti realizaciju zajedničkih programa sa ovom zemljom. Prema podacima ruske korporacije za nekretnine „Adveks“, 400.000 Rusa ima nekretnine u Bugarskoj. Veliki broj ruskih državljana živi u svojim stanovima koji se uglavnom nalaze na Crnom moru. U gradu Pomorje postoji ruski kvart koji nazivaju „Mala Moskva“. Rusi u poslednje vreme, osim u turističkim mestima, kupuju nekretnine i u većim gradovima, poput Sofije, Varne i Burgasa.(Capital.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track