EVO ŠTA SU SVE IZGOVARALI PRE POGUBLJENJA: Poljubite me u d.pe! Ovo je najsrećniji dan u mom životu
Foto: AP

Ovo sigurno niste znali

EVO ŠTA SU SVE IZGOVARALI PRE POGUBLJENJA: Poljubite me u d.pe! Ovo je najsrećniji dan u mom životu

Planeta -
Pred pogubljenje nepisano je pravilo da se osuđenik pita da li ima nešto da kaže. Njihove poslednje reči su nekada drske, nekada cinične. Pojedini se iskreno kaju, dok ima i onih koji likuju.

1. "A šta je sa njima kaubojima?", Vilijam Princ Dejvis, pogubljen smrtonosnom injekcijom 1999. zbog ubistva.

2. "Želeo bih da se izvinim familiji žrtve. Znam da to nije dovoljno. Gde sam to ja? Hvala mojim advokatima. Red, Robin... Gotov sam. Volim vas", Daniel Vejn Kuk, pogubljen smrtonosnom injekcijom 20112. zbog silovanja i ubistva.

3. "Kada sam bio problematično dete svi su mi govorili da ću završiti na vešalima, pa sam mislio da ću ih prevariti. Ali postoji i izreka - ko se mača lati, od mača i strada", Džon Diring, pogubljen na električnoj stolici 1938. zbog ubistva.

Foto: Rojters, ilustracija
Foto: Rojters, ilustracija

4. "Recite zbogom mom bratu i mojoj ćerki", Omer R. Vuds, pogubljen od strane streljačkog voda 1942. zbog ubistva.

5. "Spreman sam da odem. Nikome neću nedostajati. Moj život je bio bezvredan", Rej Gardner, pogubljen od strane streljačkog voda 1951. zbog ubistva.

6. "E pa narode uskoro ćete videti pečenu jabuku", Džordž Epl (Apple - jabuka, prim. aut.), pogubljen na električnoj stolici zbog ubistva.

7. "Ne postoji čovek koji je oslobođen od svakog zla, ali nema ni čoveka koji je toliko zao da ne vredi baš ništa", Devid Kastilo, pogubljen smrtonosnom injekcijom 1998. zbog ubistva.

8. "Život za život, neka tako bude, i pravda će biti zadovoljena", Herman Ešvort, pogubljen smrtonsonom injekcijom 2005. godine zbog ubistva.

Foto: AP
Foto: AP

9. "Ne zanima me šta ćete mi uraditi. Ne plašim se da umrem. Nikoga ne nosim na savesti. Nikada nikoga nisam ubila", Ana Antonio, pogubljena na električnoj stolici 1934. zbog ubistva.

10. "Hajde da uradimo ovo", Geri Gilmor, pogubljen od strane streljačkog voda 1977. zbog ubistva.

11. "Možete biti kralj ili tip sa automatskom puškom, ali svi se suočavaju sa smrću", Robert Alton Harris, pogubljen u gasnoj komori 1922. zbog ubistva.

12. "Osećam ukus hemikalija u ustima. Odlazim. Odlazim", Kenet Hogan, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2014. zbog ubistva.

13. "Pa, nadam se da Peris neće pokvasiti sunđer. Stavite me na put za Džekson i pozovite moje irske drugare. Poljubite me u dupe. Bog blagoslovio", Robert Glison Junior, pogubljen na električnoj stolici 2013. zbog ubistva.

14. "Volim svoju porodicu. Krompir, krompir, krompir", Robert Čarls Toveri, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2012. zbog ubistva.

15. "Želim ponovo da podsetim moju decu da ih volim. Sve je ok. Sve vas volim, i volim svoju decu. Miran sam. Nekako me peče. Zbogom, zbogom", Hoze Vilegas, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2014. zbog ubistva.

16. "Isuse, seti se grešnika", Džon Marek, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2009. zbog ubistva.

17. "Kako vam ovo zvuči za glavni naslov - Pomfri!", Džejms Frenč (French Fries - pomfrit, prženi krompir)

18. "Udubini srca mi je žao što se to dogodilo. Voleo bih da ovo može da je vrati. Hoću da znate da mi je veoma žao zbog toga što se ovo uopšte i desilo. Znao sam da je pogrešno, ali u pitanju je bio alkohol, očaj i moja narav. To je to", Džerald Džejsm Holand, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2010. zbog ubistva.

19. "Mislim da se guvernerov telefon pokvario. Nije još zvao", Džefri Methovs, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2011. zbog ubistva.

20. "Nemam reči", Marvalos Kin, pogubljen smrtonosnom injekcijom, 2009. zbog ubistva.

21. "Ne brinite zbog mene. Ja sam dobro. Oni ne pucaju u mene zbog toga što sam dezertirao iz vojske SAD, stotine njih je to uradilo. Pucaju u mene zbog hleba koji sam ukrao kada sam imao 12 godina", Edi Slovik, pogubljen od strane streljačkog voda 1945. zbog dezertiranja.

22. "Ne kajem se", Tomas Arnold Kemp Junior, pogubljen smrtonosnom injekcijom 2012, zbog ubistva.

23. "Živela anarhija. Ovo je najsrećniji dan u mom životu", Džordž Engl, pogubljen na vešalima 1887, zbog ubistva.

(P.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track