Oružje iz Crne Gore za džihadiste
Foto: Profimedia

Luka Bari blokirana zbog sumnjivih pošiljki iz Crne Gore i Albanije

Oružje iz Crne Gore za džihadiste

Planeta -
Pretpostavlja se i da su neki od učesnika, među kojima je i Salah Abdesalam, u seriji terorističkih napada u Parizu isplovili uprave iz luke Bari, pa je zbog toga ovo mesto na primorju postalo opasno ne samo za Italiju već i za ceo svet

BARI - Italijanska vlada juče je donela odluku da blokira luku Bari zbog istraživanja koja su pokazala da oružje koje koriste džihadisti upravo preko te luke dospeva u gradove u kojima vrše napade, prenose mediji.Takođe, utvrđeno je da tu luku koriste i osobe koje na neki način pomažu u organizovanju ekstremističkih napada. Italijanski mediji prenose da je luka okarakterisana kao „kapija džihadista“ jer je na sastanku nadležnih zvaničnika utvrđeno da sumnjiva lica i oružje dospevaju iz pravca Crne Gore i Albanije.

Pretpostavlja se i da su neki od učesnika, među kojima je i Salah Abdesalam, u seriji terorističkih napada u Parizu isplovili uprave iz luke Bari, pa je zbog toga ovo mesto na primorju postalo opasno ne samo za Italiju već i za ceo svet.- Cilj je da se obezbede temeljne provere u luci koju je, kako su dosadašnje istrage pokazale, teško pratiti.

Problem je veliki broj brodova, za koje očigledno nema dovoljno trajekta - prenose mediji i dodaju da je donesena odluka da se u luku pošalju jake policijske i vojne snage.

- Pojačanje u luci Bari već je stiglo. Tamo je raspoređeno 30 vojnika i 10 agenata iz mobilnog odreda policije. To su samo prvi koraci koje je Vlada preduzela u borbi protiv terorizma - piše italijanski portal Korijere.

N. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track