UZBUNA U LOS ANĐELESU: Sve škole naprasno zatvorene zbog terorističkih pretnji
Foto: Reuters

Vanredno

UZBUNA U LOS ANĐELESU: Sve škole naprasno zatvorene zbog terorističkih pretnji

Planeta -
Sve škole u Los Anđelesu su zatvorene pošto postoji bojazan od postavljene bombe, potvrdila je lokalna policija.

Radi se o više od 1.000 škola koje pohađa oko 640.000 učenika. U ovom distriktu mole roditelje da ne šalju decu u škole, a sve ustanove se pretražuju tokom celog dana.

Kako se navodi, preteći mejl je poslat sa adrese u Frankfurtu, u Nemačkoj.

Odluka da se zatvore škole doneta je kako bi se osiguralo da je svako dete i svaki zaposleni apsolutno bezbedan, rekao je Stiv Zimer iz Odbora za obrazovanje.

Policijski narednik Ramon Kortines rekao je da stalno dobijaju pretnje, ali da je ovoga puta stvar ozbiljna.

"Nije u pitanju samo jedna škola, dve ili tri škole. To je pretnja svim školama. Želim da se sve pretraži, svaka škola, svaki obrazovni centar", rekao je Kortines. U tome, policiji Los Anđelesa pomaže i FBI.

Kako se navodi, pretnja je upućena elektronskim putem, tačnije, porukom.

Foto: AP
Foto: AP

Pretnju je prijavio jedan od članova školskog odbora, koji ju je pročitao na mejlu Ujedinjenog školskog distrikta Los Anđelesa.

Zvaničnici Njujorka primili su istu pretnju, ali su brzo zaključili da je reč o prevari. Komesar njujorške policije Vilijam Braton izjavio je da smatra da je reakcija zvaničnika iz Los Anđelesa bila preterana, naveo je AP. Braton je rekao da osoba koja je napisala poruku iznela tvrđu da je džihadista, ali je iz grešaka u pisanju bilo jasno da je reč o šaljivdžiji.

Foto: AP
Foto: AP

Zvaničnici nisu naveli prirodu pretnje, ističući da se ona još procenjuje, a zatvaranje škola okarakterisali su kao meru predostrožnosti.

Navedene pretnje izazvele su veliki strah posle pucnjave u San Bernardinu kada je jedan bračni par otvorio vatru na goste zabave u centru za socijalnu zaštitu, pri čemu je poginulo 14, a povređene 22 ljudi.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track