IPAK LAŽNA UZBUNA: Škole u Los Anđelesu ponovo rade
Foto: AP

Izmišljene pretnje

IPAK LAŽNA UZBUNA: Škole u Los Anđelesu ponovo rade

Planeta -
LOS ANĐELES - Škole u Los Anđelesu ponovo su otvorene jer je utvrđeno da su pretnje, koje su utorak dovele do zatvaranja škola, lažne.

U noći između ponedeljka i utorka na adresu odbora za javno školstvo u Los Anđelesu stigla je poruka u kojoj se preti napadima na škole pa je donesena odluka o njihovom zatvaranju.

Kada je policija sprovela istragu FBI je zaključio da se ne radi o verodostojnoj pretnji, objavio je gradonačelnik Erik Garseti na konferenciji za novinare.

Pretnja mejlom, za koju vlasti kažu da je "poslata kroz Nemačku, ali je verovatno lokalnog porekla", došla je samo dve nedelje pošto je bračni par nadahnut Islamskom državom ubio 14 ljudi i ranio 22 u San Bernardinu, 100 km od Los Anđelesa.

Bilo je zatvoreno više od 1.000 ustanova koje pohađa oko 640.000 đaka.

Kongresmen Bred Šerman, demokrata iz Kalifornije, rekao je da je osoba koja je poslala imejl tvrdila da je pobožan musliman spreman za napad bombama, nervnim gasom i puškama s "32 džihadistička prijatelja" zato što je bio izložen nasilju u jednoj srednjoj školi u Los Anđelesu.

Šerman je rekao novinama da je broj napadača i tvrdnja da ima nervni gas dovela u sumnju verodostojnost mejla kao i to što nije pisao reč "Alah" velikim slovom.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track