NAORUŽANI ŠIPKAMA I ČEKIĆIMA: Migranti nagrnuli na Evrotunel, hrle u Britaniju
Foto: Reuters

Napeto

NAORUŽANI ŠIPKAMA I ČEKIĆIMA: Migranti nagrnuli na Evrotunel, hrle u Britaniju

Planeta -
KALE - Stotine migranata preplavile su puteve blizu Evrotunela u francuskom Kaleu, a značajan broj njih je bio naoružan metalnim šipkama i čekićima.

Sukobili su se sa francuskom policijom kada je desetine njih pokušalo da uleti u tunel i ukrca se u kamone koji idu ka Velikoj Britaniji.

Calais migrants tried to occupy motorway

Hundreds of migrants tried to occupy the motorway and get on trucks by the #Eurotunnel terminal in #Calais this afternoon.Pictures from La Voix du Nord.

Posted by BBC South East Today on четвртак 17. децембар 2015.

To je prouzrokovalo velike probleme u saobraćaju, a lokalni meštani su na društvenim mrežama izveštavali kako po kraju trče mladići sa šipkama, kamenicama i čekićima.

Hiljade migranata živi u Kaleu u kampu koji je dobio naziv Džungla. Uslovi za život su nepodnošljivi, a kako je zima udarila, sve veći broj njih želi što pre da se dokopa svog konačnog odredišta - Velike Britanije. Mada, ni stanovnici Kalea nisu previše oduševljeni u šta se pretvorio njihov grad i atmosfera je prilično napeta.

Voici le trajet emprunté par les clandestins aujourd'hui jeudi 17 décembre, pour se rendre sur l'autoroute pour attaquer les chauffeurs routiers. Cela est juste le trajet. La vidéo des attaques arrive dans quelques dizaines de minutes. vous pourrez apprécier le nombre de clandestins qu'il y a sur ce trajet.

Posted by Les Calaisiens en Colère on четвртак 17. децембар 2015.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja