ON JE PLAĆEN DA SPAVA S PROSTITUTKAMA: Mislim da se radi o jako dobrom poslu
Foto: Shuterstock

Preko kreveta do hleba

ON JE PLAĆEN DA SPAVA S PROSTITUTKAMA: Mislim da se radi o jako dobrom poslu

Planeta -
Ima 60 godina i razveden je, a za život zarađuje – spavajući sa prostitutkama.

Zapravo, uglavnom se više radi o 'ručnom radu', objasnio je muškarac pod pseudonimom Džon za list Independent.On je jedan od privatnih istražitelja unajmljenih od strane australijske vlade koji se pretvaraju da su mušterije i tako raskrinkavaju ilegalne bordele.

"Siguran sam da bi puno muškaraca zavidelo kada bi znali kako zarađujem džeparac", odgovorio je Džon na pitanje radi li se o dobrom poslu."Svakako! Radi se o jako dobrom poslu!"

Njegov je posao nužan jer vlasti bez naloga za pretres nemaju pristup ovakvim lokalima pa je zbog toga jako teško otkriti da je neki salon za masažu ili salom lepote zapravo bordel.I tu na red dolazi Džon koji policiji donosi vrlo slikovite detalje o uslugama koje se nude. Izveštaji koje ispunjava imaju i po tri stranice a uključuju tačne datume, vreme, ljude, mesta, zatim ko, koga, kada, koliko i na koji način.

"To je dokument koji će se koristiti na sudu i zato mora biti prilično detaljan i tačan. To nije nešto što možete napisati za par minuta", objasnio je Džon.Ali često su ti saloni pravi frontovi.

"Ako dobro pogledate, u takvim salonima ćete negde pronaći obaveštenje da ne nude seksualne usluge. Ali tokom čitave karijere, samo sam tri puta naleteo sam na salon u kojem mi, nakon nekog vremena, nije bilo ponuđeno malo ekstra zabave."

Džon kaže da neki saloni nude snošaj kojeg on ljubazno prihvati, ali često se radi samo o "ručnom radu". Jer kako kaže, radnice žele samo što pre sa tim da završe i krenu dalje.Direktor privatne istražiteljske firme, Lačlan Džarvis, organizuje ovu špijunsku operaciju."Preferiramo ljude koji su samci i koji su voljni da se upuste u seksualne aktivnosti", kaže Džarvis.

"Ne čudi me što neki ljudi kažu da je trošenje novca poreskih obveznika na prostitutke skandalozno, ali oni ne razumeju da mi na ovaj način, između ostalog, sprečavamo i trgovinu ljudima."Džon sebe smatra srećnikom jer mu je posao dosta ugodan i fleksibilan.

"To nije tipičan kancelarijski posao od 9 do 5, od ponedeljka do petka. Nema vremenskih ograničenja i nema opasnih situacija", kaže Džon.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja