POTRESNA ISPOVEST ROBINJE ISLAMSKE DRŽAVE: Iživljavali su se i silovali me dok se nisam onesvestila!
Foto: Reuter

Savet bezbednosti u suzama

POTRESNA ISPOVEST ROBINJE ISLAMSKE DRŽAVE: Iživljavali su se i silovali me dok se nisam onesvestila!

Planeta -
NJUJORK - Nadia Murad Base Taha je Jezid, njena mora je počela na severu Iraka kada su džihadisti upali u njeno selo u avgustu prošle godine i odveli je u Mosul.

"Dovezli su autobuse i u njih potrpali 150 porodica. Maltretirali su nas tokom celog putem, tukli su nas i 'dirali'", počela je svoju priču Nadia koja tada nije ni slutila da najgore tek dolazi.

"Odveli su nas u neku zgradu koja je bila puna zarobljenih Jezida. Bilo nas je nekoliko hiljada. Žene i decu su razmenjivali kao poklone. U jednom trenutku prišao mi je jedan muškarac i odmah me povukao za ruku. Hteo je da me odvede sa sobom. Gledala sam u pod, bila sam užasnuta. Kad sam podigla pogled, videla sam ogromnog muškarca. Izgledao je kao čudovište".

Nadia se tada potpuno slomila, počela je da plače.

"Počela sam da urlam 'ja sam premlada, a ti si ogroman'. Opalio mi je šamar, a nakon toga me je i pretukao." Nekoliko minuta posle, ispričala je Nadia, prišao joj je neki drugi muškarac.

"Ovaj je bio dosta manji, a ja sam ga molila da me uzme sa sobom. Jednostavno, onaj prvi me toliko uplašio da sam bila spremna na sve drugo... Prvo me pitao da promenim religiju, što sam naravno odbila. Zatim me pitao hoću li da se udam za njega..."

Onda ju je taj terorista uzeo za ruku i odveo je u svoju sobu.

"To je bila noć iz pakla! Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Zatim je pozvao stražare koji su se iživljavali na meni sve dok se nisam onesvestila."

Mlada devojka je svojom pričom potpuno šokirala članove Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Kada je završila, samo im je poručila:

"Preklinjem vas, potpuno uništite Islamsku državu!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track