BOGORODICI OTVORILI TVITER NALOG: Pogledajte šta svaki dan poručuje
Foto: Ap 11 Feb 2014

Reklamiranje religije

BOGORODICI OTVORILI TVITER NALOG: Pogledajte šta svaki dan poručuje

Planeta -
Sa približavanjem najradosnijeg praznika među hrišćanima, Božića, koji katolici slave 25. decembra (po Gregorijanskom kalendaru), jedan francuski sveštenik otvorio je nalog na Tviteru u ime Bogorodice kako bi "malo osavremenio veru"

"Dva sata hoda sa stomakom do zuba... Ne mogu više!", "Dobro se drži ovaj mališa", samo su neke od poruka koje je duhovita devica Marija postavila na društvenoj mreži.

Na svom nalogu, na kom se mogu naći kvizovi, dnevne meditacije, video snimci i šaljivi tvitovi, Bogorodica zapisuje događaje sa svog četvoronedeljnog putovanja od Nazareta do Vitlejema, gde će se Isus roditi.

"Dogovorila sam se sa Josifom da se malo odmorimo u Emausu. Tu postoji jedna fina prodavnica polovne robe", navodi ova izmišljena Marija kojoj, dva milenijuma kasnije, ne promiče nijedan od aktuelnih problema s kojima se čovečanstvo suočava.

"Sto pedeset kilometara peške do Vitlejema, šta mi je to trebalo? Teši me jedino to što je ekološki ispravno", navodi Bogorodica u jednom od svojih tvitova poslatih ranije ovog meseca.

Sa 370 sledbenika, Bogorodičin nalog je privukao pažnju koju sveštenik Fransoa Šaserio nije očekivao kada ga je kreirao. On sada planira da svoju inicijativu ponovi i iduće godine i učini je još zaniljivijom:

"Namera je da se vernici na zabavan način upoznaju sa Božićem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track