TRAŽILI RAZBOJNIKA PET GODINA: Izgubio mu se svaki trag, dok dva brata nisu otišla na zimski raspust
Foto: AP

Rešena misterija

TRAŽILI RAZBOJNIKA PET GODINA: Izgubio mu se svaki trag, dok dva brata nisu otišla na zimski raspust

Planeta -
Ostaci čoveka za koga se veruje da je pre pet godina pucao u čuvara nacionalnog parka u Juti, pronađeni su u jednoj pećini.

Student Kejleb Šumvej (23) otkrio je telo Lensa Areljana (40) koji je 2010. godine ranio Brodija Janga nakon čega ga je tražilo oko 100 policajaca. Areljano je nestao bez traga i nije se godinama znalo šta je sa njim.

Kejleb je sa svojim mlađim bratom odlučio da dvonedeljni zimski raspust provede u potrazi za Areljanom jer je njihov otac, policajac, učestvovao u potrazi pre pet godina. Mladiće je zaintrigirala čitava misterija i u igri detektiva zaista su pronašli razbojnika.

Takođe, svojevremeon je ponuđeno i oko 30.000 dolara nagrade što je bila dodatna motivacija. U malom mestu Moab u kome se nalazi pomenuta pećina ovo otkriće je velika stvar.

Dva brata su posle dva dana traganja našli torbu u kojoj je bio pištolj na ulazu pećine. Kasnije su pozvali policiju i odveli ih na to mesto. Tada su pronašli dublje u pećini kosti, odeću i još jedan ranac sa još jednim pištoljem. Veruje se da je kost koju su pronašli na ulazu pećine neka životinja skoro pronašla i tu dovukla.

Iako još nije zvanično potvrđeno da se zaista radi o Arelljanu, Kejleb se nada nagradi. "Takođe, drago mi je što čuvar parka konačno može mirno da spava", rekao je student.

Inače, 2010. godine čuvar Jang je Areljanu rekao da se nalazi u oblasti u kome nije dozvoljeno kampovanje, a kada mu je zatražio dokumenta pogođen je nekoliko puta u leđa. Policija veruje da je Jang uspeo da mu uzvrati tako je da je i Areljano bio ranjen, a šta se dalje dogodilo još nije poznato.

(Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track