PRAVILA ISLAMSKE DRŽAVE O SEKSU SA ROBINJAMA:  Nema analnog odnosa, ne za vreme menstruacije
Foto: AP

Šokantno

PRAVILA ISLAMSKE DRŽAVE O SEKSU SA ROBINJAMA: Nema analnog odnosa, ne za vreme menstruacije

Planeta -
U fetvi koje su objavile verske vođe ISlamske države između ostalog piše da otac i sin ne smeju da imaju polne odnose s istom ropkinjom, kao i da sa ženom koja ima više vlasnika niko ne sme imati odnos jer je ona "zajedničko vlasništvo".

Verske vođe ISIL-a objavili su detaljan popis pravila ponašanja prema ropkinjama koji se uglavnom, sastoji od toga ko i kada sme da ima seks sa zarobljenim ženama. Dokumente i pravne propise u obliku fetvi, verskih zakona, među kojima se nalazi i ovaj dokument, zaplenile su američke snage za posebne operacije u maju u napadu u Siriji kada je ubijen jedan od čelnika IS-a, Abu Sajaf.

U setu pravila, između ostalog da kako otac i sin ne smeju da imaju polne odnose s istom ropkinjom, kao i da se sa ženom koja ima više vlasnika niko ne sme imati odnos jer je ona "zajedničko vlasništvo".

Isto tako, pre seksa s novom ropkinjom treba pričekati da joj prođe sledeća menstruacija kako bi se "pročistila".

UN optužuje teroriste Islamske države za otmicu i silovanje hiljada devojčica i žena. Neke od najmlađih žrtava imaju svega 12 godina, piše Rojters koji je i prvi objavio fetvu.

Džihadisti su objavili ovaj skup pravila jer su se, piše u fetvi, neka 'braća nedolično ponašala prema robinjama', a s tim se pravilima nisu sreli odavno, pa su ih odlučili podsetiti kako se treba ispravno ponašati prema ropkinjama.

Fetvu o ponašanju prema seksualnim robinjama prenosimo u celosti:

Foto: Prifimedia
Foto: Prifimedia

- Nije dozvoljeno da vlasnik robinje ima snošaj s njom pre nego što joj završi menstrualni ciklus, odnosno dok se ne pročisti.

-Ako je trudna i nema menstruaciju, vlasnik ne sme imati snošaj s njom dok se ne porodi.

- Nije dozvoljeno izazvati abortus.

- Ako je vlasnik pusti, samo on sme imati snošaj s njom i nikome ne sme dozvoliti da ima odnos s njom.

- Ako vlasnik robinje, koja ima ćerku pogodnu za snošaj, ima odnos s ćerkom, on više ne sme imati odnos s njenom majkom. Majka mu više nije dostupna. Ako on ima odnos s majkom, ne smije imati odnos s kćeri. Ona mu više nije dostupna.

- Vlasniku dve sestre nije dozvoljeno imati snošaj s obe, nego samo s jednom. Drugu sestru može prodati, pokloniti ili osloboditi.

- Ako je robinja u vlasništvu oca, njegov sin ne sme imati snošaj s njom, i obrnuto. Osim toga, snošaj s robinjom u vlasništvu supruge takođe nije dozvoljen.

Foto: Printscreen YT
Foto: Printscreen YT

-Ako je otac imao snošaj s robinjom koju je potom dao ili prodao sinu, više nema pravo na opštenje s njom.

- Ako ropkinja zatrudni s vlasnikom, on je ne sme prodati i ona je slobodna nakon njegove smrti.

- Ako vlasnik oslobodi svoju robinju, on više nema pravo na snošaj s njom jer je ona postala slobodna i više nije njegovo vlasništvo.

- Ako dvojica ili više njih kupe ropkinju, niko od njih nema pravo na snošaj s njom jer je ona zajedničko vlasništvo.

- Nije dozvoljeno imati snošaj sa ženom koja ima menstruaciju.

- Nije dozvoljeno imati analni seks sa robinjom.

- Vlasnik robinje mora pokazati saosećanje prema njoj, biti dobar prema njoj, ne ponižavati je niti joj davati zadatke koje ne može obaviti.

- Vlasnik ne smije prodati robinju nekom za koga zna da će se loše odnositi prema njoj ili joj učiniti nešto što je Alah zabranio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track