STIŽU NOVE KAZNENE MERE: Rusija uvela nove sankcije protiv Turske
Foto: Profimedia

Moskva odlučna

STIŽU NOVE KAZNENE MERE: Rusija uvela nove sankcije protiv Turske

Planeta -
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas nalog o uvođenju dodatnih ekonomskih mera protiv Turske koje pogađaju sektore turizma, građevinarstva i drvne industrije

Nove kaznene mere stupaju na snagu 1. januara 2016, navodi se u sapštenju pres-službe premijera Rusije.

Ovim paketom sankcija u Rusiji se zabranjuje rad turskim turističkim agencijama, hotelima i preduzećima koje se bave turizmom. Turskim firmama i građanima zabranjeno je i da se bave građevinskim i arhitektonskim radovima, kao i svim poslovima u drvnoj industriji.

"Potpisivanjem ovog ukaza odobravamo listu određene vrste poslova koje su na teritoriji Rusije obavljale organizacije pod jurisdikcijom republike Trske, kao i organizacije kojima upravljaju građani Turske i/ili organizacije pod jurisdikcijom Republike Turske, a zabrana stupa na snagu 1. januara 2016", navodi se u saopštenju.

Odnosi Moskve i Ankare strahovito su narušeni zato što je turska ratna avijacija 24. novembra ove godine oborila ruski borbeni avion "suhoj" dok je bio na zadatku u Siriji. Odmah u novembru predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o uvođenju ekonomskih sankcija protiv Turske.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track