TRAMP: Svet bi bio lepše mesto da SAD nisu intervenisale na Bliskom istoku
Foto: Reuters

Kategoričan

TRAMP: Svet bi bio lepše mesto da SAD nisu intervenisale na Bliskom istoku

Planeta -
Svet bi bio mnogo lepše mesto da SAD nisu intervenisale na Bliskom istoku i severu Afrike u poslednjih 13 godina, izjavio je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp.

"Sve što smo radili, radili smo da možemo da živimo u sigurnijem svetu. Evo, svet je oslobođen od Sadama Huseina. Nije da je on bio dobar, bio je loš. Ali, sada je još gore.", kaže Tramp.

Inače, on je izjavio je u nedelju da ne žali zbog izjave da bi muslimanima trebalo zabraniti ulazak u Ameriku. Tramp je to rekao nakon što je taj njegov komentar upotrebila somalijska ekstremistička grupa al-Šabab za svoj propagandni video spot. U izjavi za Si-Bi-Es (CBS) njuz, Tramp je istakao da su ljudi pozdravili njegovu hrabrost da ukaže na problem, za razliku od drugih koji ga ignorišu.

Medijski ogranak al-Šababa objavio je video u kom se Afroamerikanci pozivaju da pređu u islam i učestvuju u svetom ratu. Prethodnih godina, nekoliko Amerikanaca iz Minesote, koji su poreklom iz Somalije, priključili su se al-Šababu. Tramp je ranije optužio američkog predsednika Baraka Obamu i svoju protivnicu iz redova demokrata Hilari Klinton, da su odgovorni za uspon ekstremističke Islamske države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track