ŠIFROVANIM PORUKAMA PUTIN PRIPRETIO ZAPADU: Uteraću vam strah u kosti, stiže novi SSSR!
Foto: AP

Prikrivene pretnje u novogodišnjem obraćanju javnosti

ŠIFROVANIM PORUKAMA PUTIN PRIPRETIO ZAPADU: Uteraću vam strah u kosti, stiže novi SSSR!

Planeta -
Eksperti su analizirali govor tela i reči bivšeg KGB oficira, i veruju da je iza poruka ruskom narodu, Putinov pravi cilj bio da pošalje prikrivenu pretnju Zapadu

Prema nekim zapadnim analitičarima, novogodišnja poruka ruskog predsednika Vladimira Putina sadrži šifrovano upozorenje njegovim namerama u 2016!

Eksperti su analizirali govor tela i reči bivšeg KGB oficira, i veruju da je iza poruka ruskom narodu, Putinov pravi cilj bio da pošalje prikrivenu pretnju Zapadu.

Jedan izvor Pentagona, govoreći pod uslovom da ostane anoniman je dao sledeću ocenu:

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

"Ako pažljivo pogledate način kako Putin stoji, primetićete da ne stoji sasvim pravo prema kameri, već se njegovo levo rame često nalazi samo malo iza desnog. Obični ljudi neće ovo primetiti, a kamoli shvatiti značenje ovog gesta, ali oni obučeni znaju da on ima sva obeležja onoga što smo u Pentagonu zvali "madslingers" hod. To je stav koji se može identifikovati kod svih bivših oficira KGB-a. Prvobitno je razvijen tokom 1970-tih kao tip pasivno/ agresivnog držanja".

Uz Putinov stav, ovaj analitičar je istakao niz drugih značajnih znakova koji su izazvali uzbunu među američkim obaveštajnim stručnjacima. Na primer, činjenica da je u pozadini padao sneg je jasna poruka da je Putin spreman na novi Hladni rat

Značajno je i da je Putin stajao pored zimzelenog drva, samo nedelju dana pošto je na Zapadu proslavljen Božić. Prema izvoru Pentagona, ovaj naizgled beznačajni detalj ne bi trebalo da zavara, jer je reč o propagandnom triku sa ciljem da lakoverni zapadnjaci pomisle da se nekadašnja strašna komunistička zemlja promenila.

Foto:AP
Foto:AP

Visoko rangirani obaveštajni oficir u CIA, govoreći pod uslovom anonimnosti, je izjavio da su analizirane i Putinove reči i da su uočeni zlonamerni znaci, o kojima su obaveštene i zapadne vlade.

"On je pomenuo proizvodne pogone, rad i zajedničku želju. Nije teško uočiti stare komunističke teme".

Putin, koji je radio u KGB i koji čezne za povratkom Sovjetskog Saveza, je u svom govoru pominjao i radost, nadu, ljubav i saosećanje. Međutim, prema izvorima CIA, činjenica da se nije osmehivao kada je to pominjao pokazatelj je njegovih stvarnih motiva.

Putin je u govoru izdvojio rad ruskih oružanih snaga, i rekao da su one "osigurale bezbednost na kopnu, moru i na nebu" - a prema zapadnim analitičarima to su namerno izabrane reči koje izražavaju Putinovu nameru da bude aktivan širom sveta.

Foto: AP
Foto: AP

Ali najzlokobniji deo poruke je rezervisano za kraj, kada je rekao:

"Hajde da se zahvalimo jedni drugima za razumevanje, podršku saosećanje i simpatije koje pružamo jedni drugima."

Pojedini zapadni analitičari smatraju da je zo poruka koja treba Zapadu da utera strah u kosti.

"Pročitajamo tu rečenicu ponovo, ali ovaj put naglasimo ključne reči: razumevanje, podrška, simpatija, saosećanje. Ja ne znam šta to znači na ruskom, ali na engleskom jeziku prva slova tih reči daju samo jednu stvar:. USSR "

http://www.youtube.com/watch?v=EgGbAq02PtY
(Russia insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja