Žrtvovala se da bi spasla sestru

Devojčica heroj

Žrtvovala se da bi spasla sestru

Planeta -
Britanka Ramona Gibs (6) zadobila teške povrede kad je na nju naleteo automobil, od kojeg je spasla svoju trogodišnju sestricu

BRISTOL - Ljubav iznad svega.Mala Britanka Ramona Gibs (6) postala je dete heroj nakon što je rizikovala svoj život da spase mlađu sestru. Ona je gurnula s puta svoju sestricu Triksi (3) da bi je sklonila od automobila koji je jurio ka njima, ali je onda sama nastradala.

Devojčice su se igrale na trotoaru ispred kuće, kad je žena, stara 94 godine, izgubila kontrolu nad svojim vozilom, skrenula s puta i krenula direktno na decu. Ramona je spasla svoju sestru, ali su na nju naletela kola i nabila je uz parkirani „lend rover” na trotoaru. Malenoj Ramoni su u nesreći oštećena pluća i jetra, imala je ozbiljno unutrašnje krvarenje, slomila je rebro i nogu i nagnječila karličnu kost. Zahvaljujući njenoj žrtvi, Triksi je zadobila samo malu čvorugu na glavi.

Preplašene komšije su tek posle nekog vremena uspele da izvuku nesrećnu devojčicu, a hitna pomoć ju je brzo prevezla na odeljenje intenzivne nege gradske dečje bolnice. Ona je morala da prođe kroz pet teških operacija i nekoliko plastičnih rekonstrukcija, ali je uspela da se hrabro izbori za svoj život. Nakon 16 dana provedenih na klinici, vratila se kući svojoj sestri i presrećnim roditeljima Seli i Krisu.

- Neverovatno je šta je Ramona uradila, mora da je reagovala instinktivno. Da nije, Triksi bi verovatno sada bila mrtva. Ne smem ni da pomislim na to - rekla je Ramonina majka Seli.

Inače, starica je zbog toga što je zgazila decu optužena za nepažljivu vožnju i oduzeta joj je vozačka dozvola. Međutim, Gibsovi smatraju da bi trebalo doneti nove mere kojima bi se više kontrolisali vozači u poodmaklom dobu.

Nagrada za hrabrost!

Nakon izlaska iz bolnice, Ramoni je uručeno specijalno dečje priznanje za hrabrost, koju su joj udelili „Ejvon” i policija Somerseta.

- Sjajno je primiti ovu nagradu, jedva čekam da je pokažem svojim drugarima. Ne mogu da kažem da se sećam šta se tačno dogodilo tokom nesreće, ali sam srećna jer smo i Triksi i ja sada dobro - rekla je Ramona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track