SULUDI PRIRUČNIK ZA ISLAMISTE NA ZAPADU: Ponašajte se kao hrišćani i nosite kolonjsku vodu
Foto: Profimedia

Kako izbegavaju tajne službe

SULUDI PRIRUČNIK ZA ISLAMISTE NA ZAPADU: Ponašajte se kao hrišćani i nosite kolonjsku vodu

Planeta -
Kako bi se što bolje infiltrirali u države Zapada, Islamska država je svojim saborcima izdala poseban priručnik.

Prateći ta uputstva štampana na engleskom jeziku na 58 strana, borci treba na što bolji način da se uvuku u pojedina društva praveći se da su hrišćani, pre nego što započnu određene terorističke napade.

Tako barem tvrde mediji koji su došli u posed pamfleta “Safety and Security Guidelines for Lone Wolf Mujahideen”.Borcima se sugeriše da se oblače u skladu sa zapadnjačkom modom i da "usklade boje", da nose kolonjsku vodu, a ne parfem, kao i krstiće kako bi se mislilo da su hrišćani.

"Nema sumnje da danas, u vremenu usamljenih vukova, braća na Zapadu moraju da znaju važne stvari o bezbednosti kako bi se osigurale operacije", piše u priručniku. Preporučuju se i napadi po klubovima kako bi glasna muzika i nedostatak izlaza stvorili dodatnu paniku.

"Nemojte se pozdravljati uobičajenim pozdravima koje koriste braća kao "Salam Alejkum", već samo recite - Zdravo", piše u uputstvu.

Takođe, napominje se da je priručnik objavljen na engleskom kako bi bio zanimljiviji i korisniji borcima koji ne govore arapski.

Evropa je inače od novembarskog napada na Pariz na oprezu od terorističkih napada, a nedavno su se pojavile prognoze francuskih medija kako Evropu čeka novi 11. septembar.

(The Heavy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja