BIZNIS KOJI CVETA: U ovim državama najviše troše na usluge prostitutki
Foto: Profimedia

Najstariji zanat

BIZNIS KOJI CVETA: U ovim državama najviše troše na usluge prostitutki

Planeta -
Prostitucija cveta širom sveta, bila legalna ili ne.

U pojedinim državama nije sramota na zadovoljavanje strasti trošiti novac, dok bi u nekik drugim krajevima to bilo nedopustivo.

Od oko 196 zemalja na svetu, u više od 50 prostitucija je legalna. To što je u većini država nezakonita ne znači da toga nema, primera radi, Južna Koreja je zabranila prostituciju ali je u prvih deset po trošenju novca na "animir dame".

Ovo su države u kojima se najviše novca troši po glavi stanovnika na prostitutke: Španija, Švajcarska, Južna Koreja, Nemačka, Japan, Bugarska, Tajland, Irska i Izrael.

Podaci se zasnivaju na proceni tržišne vrednosti iz zemalja u kojima je dostupan prihod od prostitucije i gde se koriste programi zdravstvene zaštite i slično. Procenjuje se da je ukupan prihod od prostitucije širom sveta oko 186 milijardi dolara.

Španija, u kojoj se najviše troši po glavi stanovnika na usluge prostitutki, imala je "rashode"od oko 26,5 milijardi dolara.

Kada je reč o broju seksualnih radnika, prednjači Kina sa više od 5 miliona, zatim Indija 3 i SAD sa oko milion. Veruje se da je njihov ukupan broj oko 13,8 miliona.

Kada je reč o mušterijama, u Francuskoj 99 odsto čine muškarci, a 41 odsto njih je oženjeno. 10.000 muškaraca svakog meseca poseti prostitutke u Izraelu, a 9,1 odsto Amerikanaca priznaje da koristi usluge prostitutki.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track