SLAVLJE U KALIFORNIJI: Tri dobitnika super džekpota od 1,6 milijardi dolara
Foto: Reuters

Loto

SLAVLJE U KALIFORNIJI: Tri dobitnika super džekpota od 1,6 milijardi dolara

Planeta -
Vlasnici tri pobednička tiketa podeliće super džekpot lutrije "Pauerbol" (Poweball) s rekordnih zgoditkom od 1,6 milijardi dolara, saopštili su organizatori lutrije.

"Zvanično postoje tri pobednička tikera lutrije, u američkim saveznim državama Kaliforniji, Floridi i Tenesiju", saopštila je kalifornijska lutrija na Tviterui.

Kako su javile svetske agencije, pobednička kombinacija sinoć izvučenih brojeva je 4, 8, 19, 27 i 34, s dobitnim brojem 10.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U slučaju da se prijavio samo jedan dobitnik, mogao je da dobije 930 miliona dolara nagrade ako želi da mu odmah bude isplaćen novac, ili oko 1,6 milijardi dolara u 30 rata.

Rekord za pojedinačnog pobednika u Pauerbolu ostvaren je 18. maja 2013. kada je penzionerka Glorija Mekenzi (84) osvojila 590,5 miliona dolara. Rekordna suma osvojena na lutriji u svetu bila je u Španiji 2015, sa zgoditkom od 2,2 milijardi evra za božićnu lutriju El Gordo.

Ali ta lutrija funkcioniše po grupama od više hiljada tiketa s istim brojevima, da bi se obezbedio maksimalni broj dobitnika, čime se onemogućuje da samo jedna osoba osvoji veliku sumu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track