Najnovije vesti

IRAN: Sankcije zbog raketnog sistema nelegitimne, pa SAD prve zarađuju od prodaje oružja u regonu!
Foto: Reuters

Odgovor

IRAN: Sankcije zbog raketnog sistema nelegitimne, pa SAD prve zarađuju od prodaje oružja u regonu!

Planeta
Embargo koji su SAD uvele za nekoliko iranskih kompanija i pojedinaca zbog njihove povezanosti sa raketnim sistemom Irana su nelegitimne s obzirom na to da Vašington zarađuje od prodaje oružja na Bliskom istoku, ocenio je danas portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Hosein Džaber.

"Sankcije SAD protiv programa raketnog sistema Irana nemaju pravni ili moralni legitmitet", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Rojters. Džaber je naglasio da SAD svake godine prodaje orožje u vrednosti od nekoliko desetina milijardi dolara u zemljama u regionu koje se, kako je rekao, koristi u ratnim zločinima protiv palestinskih, libenskih i od nedavno jemenskih građana.

SAD su juče uvele sankcije za nekoliko iranskih kompanija i pojedinaca zbog njihove povezanosti sa raketnim sistemom Irana samo dan nakon što je zvanično objavljeno da će Iranu biti ukinute međunarodne sankcije, pošto je Teheran ispunio sporazum s velikim silama potpisan u julu prošle godine o ograničavanju nuklearnog programa.

Sankcije koje su SAD uvele za 11 iranskih kompanija i za određene pojedince odnose se na zabranu pristupa američkom bankarskom sistemu.

"Nastavićemo energično da sprovodimo ove sankcije i bićemo budni u vezi sa tim", rekao je predsednik SAD Barak Obama.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...