(VIDEO) ZAKON DŽUNGLE: Kamera snimila kako migranti pljačkaju novinare u Kaleu
Foto: Youtube/Printscreen

Nisu dobro prošli

(VIDEO) ZAKON DŽUNGLE: Kamera snimila kako migranti pljačkaju novinare u Kaleu

Planeta -
Holandska rediteljka Maike Engels zaputila se u francuski Kale kako bi snimila dokumentarac o životu migranata.

Međutim, njenu novinarsku ekipu napala je grupa migranata koji su bili naoružani nožem i biber-sprejom. Video pokazuje nekoliko izbeglica koji su pokušali da opljačkaju Maike i njenog fotografa.

U Kaleu se trenutno nalazi oko 6.000 ljudi koji su izbegli od rata iz Afrike i Bliskog istoka. Napadače su oterali drugi migranti bacajući kamenje na njih. Maike je na svom Fejsbuku napisala: "U svakoj zajednici, bilo gde na svetu, među dobrim ljudima uvek ćete naći i par budala".

"Pretpostavljam da život u ovakvim žalosnim uslovima čini da oni manje kreativni, inteligentni i ambiciozni lakše postaju sitni kriminalci, zato što nemaju nikakav viši cilj za koji se bore", dodala je.

U takozvanoj džungli Kalea, kako se popularno zove ovo stecište izbeglih u Francuskoj, koja je poslednja stanica pred polazak za Veliku Britaniju, često dolazi do sukoba policije i migranata.

Desničarske grupe često napadaju migrante, a prošle nedelje ih je policija rasterala suzavcem. Pre nekoliko dana, migranti su počeli da se iz improvizovanih šatora sele u opremljene kontejnere kako bi kako-tako preživeli zimske dane.

(Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track