NAJSTARIJA BRITANKA PROSLAVILA 113. ROĐENDAN: Osećam se kao da mi je 75!
Foto: Youtube/Printscreen

Snažna

NAJSTARIJA BRITANKA PROSLAVILA 113. ROĐENDAN: Osećam se kao da mi je 75!

Planeta -
Najstarija Britanka Gledis Huper, poželela je za svoj 113 rođendan samo parče torte i šolju čaja.

Bivša pijanistkinja je izjavila da se ne oseća ništa drugačije nego kada je imala 75 godina. Porodica i prijatelji su je posetili u staračkom domu gde živi posle operacije kuka.

Na pitanje da li bi nešto posebno želela za rođendan, skromno je odgovorila: "Ne, svi su ljubazni i sve je dobro".

Inače, prošle godine Gledis je morala da ide na operaciju kuka, čime je ušla u Gonisovu knjigu rekorda kao najstarija osoba kojoj je urađena ova operacija. Ipak, to nije ni najmanje uticalo na njen život.

Njen sin Derek Hermiston (85) ima samo reči hvale o svojoj majci.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

"Bila je odličan pijanista. Sećam se da sam često išao u hotel Dorčester u Londonu kada je svirala. Bila je centar svake zabave. I danas, pomera ruke gore-dole... Mislim da često sanja o muzici i da joj se razne melodije vrte po glavi", kaže on.

"Muzika joj je podarila veoma srećan život, upoznala je tako mnoge ljude tokom života", dodao je njen sin. Kada ju je upitao šta bi želela za rođendan, odgovorila mu je: "Pa, ne bi mi smetao novi par zuba".

Rođena je kao Gledis Neš 18. januara 1903. godine u Istočnom Eseksu. Svirala je sa poznatim muzičarima tog doba, a vodila je i Kingslif školu koja je danas Brajton koledž. Od 1988. godine je udovica, a njen muž je bio pilot koji je učestvovao u oba svetska rata.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track