Našao sam Bin Ladena!

Potraga za istinom

Našao sam Bin Ladena!

Planeta -
Američki lovac na blago Bil Voren tvrdi da se telo bivšeg vođe Al Kaide nalazi na 320 kilometara zapadno od indijskog grada Surata

VAŠINGTON - Riskantna ekspedicija.Američki lovac na blago Bil Voren (60) tvrdi da je pronašao tačnu lokaciju u Severnom arabijskom moru gde su lidera Al Kaide Osamu bin Ladena bacili američki vojnici nakon što su ga ubili u Pakistanu pre godinu dana. Voren pokušava da nabavi oko 200.000 dolara za čitavu misiju izvlačenja tela i tvrdi da se Bin Laden nalazi oko 320 kilometara zapadno od indijskog grada Surata.

- Pronašao sam gde je tačno telo bačeno i jedini sam koji ima tu informaciju - rekao je Voren.

Ronilac smatra da je mornarica prilikom bacanja teroriste u more stavila u mrtvačku kesu gomilu kamenja i raznog tereta, kao i da se iz tog razloga telo Bin Ladena nije pomeralo sa dna okeana. Voren dodaje da tačnu poziciju pronašao posle ozbiljnog analiziranja satelitskih snimaka koje je dobio od prijatelja iz Pentagona.

Pomorski istraživač će svoju potragu za Bin Ladenom početi početkom juna i trebaće mu manje od nedelju dana za kompletnu ekspediciju.

Voren je dodao da se plaši da će ga američka vlada ubiti ili na sve moguće načine sprečiti da zaroni .

Tačnu lokaciju na kojoj je telo lidera Al Kaide američka mornarica nikad nije otkrila da se ne bi pretvorilo u svetilište za muslimanske ekstremiste.

Hoće da se uveri da je mrtav

Prema zvaničnoj verziji, vođa Al Kaide ubijen je u kući u Abotabadu, u Pakistanu, 2. maja 2011, nakon čega je bačen preko ograde nosača aviona „USS Karl Vinson“. Prethodno je identifikovan DNK testom. Bil Voren je, međutim, ostao skeptičan prema zvaničnoj verziji događaja i želi sam da uradi DNK analizu. Prema navodima iz tajnih mejlova američke špijunske kompanije „Stratfor“, koje je objavio Vikiliks, telo Bin Ladena je posle ubistva prebačeno u Ameriku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track