Najnovije vesti

TUNIS UVEO POLICIJSKI ČAS: Strahuje se od nove socijalne eksplozije
Foto: Reuters

Društveni nemiri

TUNIS UVEO POLICIJSKI ČAS: Strahuje se od nove socijalne eksplozije

Planeta
23:46h
Tunis je danas uveo policijski čas zbog opasnosti po javnu bezbednost i širenja nemira zbog demonstracija protiv nezaposlenosti.

Nerede je pokrenula smrt nezaposlenog mladića koji je poginuo od strujnog udara kada je pokušao da se popne na transformator iz protesta zbog toga što je odbijen za državni posao.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uveden policijski zato što napadi na javnu i privatnu imovinu "predstavlja opasnost po zemlju i njene građane". Prošle noći su napadnute policijske stanice posle čega je policija upotrebila suzavac da rastera demonstrante naoružane kamenicama i "molotovljevim koktelima".

U predgrađu Tunisa grupe mladih su opljačkale banku, prodavnice i skladišta. Demonstracije protiv nezaposlenosti i siromaštva obeležene povremenim sukobima sa policijom već nekoliko dana traju u Tunisu gde se strahuje od nove socijalne eksplozije pet godina posle rušenja vlade Zine el Abidin Ben Alija. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će policijski čas trajati od osam uveče do pet ujutro.

U Tunisu je nezaposleno oko 15 odsto stanovništva, ali je među mladima 30 odsto nezaposlenih.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...