STJUARDESE PADALE U NESVEST: Nepoznata bolest pogodila posadu aviona u letu iznad Atlantika
Foto: Reuters

Misterija

STJUARDESE PADALE U NESVEST: Nepoznata bolest pogodila posadu aviona u letu iznad Atlantika

Planeta -
Nepoznata bolest pogodila je više od pola posade aviona "Ameriken Erlajnsa" na letu iz Londona u Los Anđeles.

Čak 7 od 13 članova zarazilo se misterioznom bolešću usred leta tako da se avion okrenuo kod Islanda i vratio natrag u London. Po sletanju na Hitrou i značajan broj putnika se požalio da im nije dobro.

Na samom letu bilo je 188 putnika, a Britanac Alan Grej opisao je paniku iznad okeana.

"Jedna stjuardesa pala je u nesvest. Spustila je ruke i srušila se. A onda su i ostale počele da se žale da im nije dobro i da će ubrzo i one da se sruše. Kapetan je posle toga rekao da ne želi sa reskira pa smo s evratili za London. Neverovatno, ovako nešto nikada nisam video! Zavladala je totalna panika, nismo znali šta se događa - rekao je putnik.

Sličnu priču imao je i Li Gun.

"Leteli smo oko dva i po sata, prolazili smo kraj Islanda, kada je neko od osoblja istrčao iz kabine i u panici urlikao 'ima li ovdje doktora?'. Ubrzo su se upalila svetla i nastala je čitava pometnja, ubrzo sam shvatio da nije u pitanju samo jedan hitan slučaj, nego više njih. Pomislio sam da ćemo sleteti u Rejkjavik, ali za 20-ak minuta pilot je objavio da se vraćamo u London", rekao je.

Po sletanju u London putnicima je bilo zabranjeno da izlaze iz aviona. Brojne lekarske ekipe su se skupile i putnike odvodile u bolnicu.

Iz aviokompanije su potvrdili incident, ali nisu detaljno obrazložili o čemu se radi.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track