Najnovije vesti

NEMCI POOŠTRAVAJU USLOVE ZA AZIL: Maroko, Alžir i Tunis proglašeni sigurnim zemljama
Foto: Profimedia

Proteruju migrante iz Magreba

NEMCI POOŠTRAVAJU USLOVE ZA AZIL: Maroko, Alžir i Tunis proglašeni sigurnim zemljama

Planeta
01:54h
Nemačka će Maroko, Alžir i Tunis staviti na listu sigurnih zemalja, čime će biti pooštreni uslovi za dobijanje azila za državljane tih zemalja, saopštio je večeras nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel.

"Mi ćemo Maroko, Alžir i Tunis u zakonu staviti na listu sigurnih zemalja", rekao je Gabrijel posle sastanka sa Angelom Merkel i Horstom Zehoferom, šefovima drugih partija koje čine koalicionu vladu.

Osim toga, migranti koji dobiju azil neće moći da svoje rođake dovode u Nemačku najmanje naredne dve godine. Dogovor je postignut i o preduzimanju drugih mera, kako bi se smanjio broj tražilaca azila u Nemačkoj, koja je do sada primila 1,1 milion migranata.

Te mere biće predstavljene Savetu ministara, rekao je Gabrijel. Nemački političari su u poslednje vreme u više navrata apelovali da se iz Nemačke proteraju državljani zemalja Magreba, posebno posle nedavnih masovnih napada u Kelnu, za koje se sumnjiče pre svega Alžirci i Marokanci.

Prema podacima policije, samo u decembru prošle godine, u Nemačkoj je azil zatražilo 2.296 državljana Ažira i 2.896 državljana Maroka.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...