PREDSEDNICA ALTERNATIVE ZA NEMAČKU: Pucati na migrante koji ilegalno uđu u zemlju
Foto: AP

Izazvala oštre osude

PREDSEDNICA ALTERNATIVE ZA NEMAČKU: Pucati na migrante koji ilegalno uđu u zemlju

Planeta -
Ni ja ovo ne želim. Ali primena oružanih snaga je tu kao poslednja opcija", rekla je predsednica evroskeptične stranke Alternativa za Nemačku (AfD) Frauke Petri za jedan lokalni list, preneo je BBC

BERLIN - Nemačka policija treba, "ukoliko je to potrebno", da puca na migrante koji pokušavaju da uđu u zemlju ilegalno, izjavila je danas lider jedne desničarske populističke stranke.

"Ni ja ovo ne želim. Ali primena oružanih snaga je tu kao poslednja opcija", rekla je predsednica evroskeptične stranke Alternativa za Nemačku (AfD) Frauke Petri za jedan lokalni list, preneo je BBC.

Njene izjave osudile su levičarske partije i sindikat nemačke policije. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u subotu da većina migranata iz Sirije i Iraka treba da se vrati u svoje domove pošto ratovi u njihovim zemljama budu okončani.

Ona je na konferenciji svoje stranke desnog centra CDU rekla da strože mere koje je Nemačka usvojila prošle sedmice treba da zaustave talas migranata, ali da je i dalje potrebno evropsko rešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track