(VIDEO) NAMERNO PODMETNUT POŽAR? 3 deteta među 12 žrtava u izgoreloj fabrici u Moskvi
Foto: Printscreen RT

Krivična istraga

(VIDEO) NAMERNO PODMETNUT POŽAR? 3 deteta među 12 žrtava u izgoreloj fabrici u Moskvi

Planeta -
U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela 12 ljudi, uključujući troje dece, izjavila je danas portparol Ruskog istražnog komiteta Julija Ivanova.

Ruski ombudsman za ljudska prava Pavel Astahov je na svom nalogu na Tviteru napisao da je među poginulima i troje dece, od kojih jedna beba, kao i da su žrtve bili radnici-migranti, koji su živeli u neposrednoj blizini krojačke radionice u kojoj su radili.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnu, preneo je sajt RT. Izvori ukazuju na to da je požar možda namerno izazvan kako bi bio prikriven drugi zločin. Istražni organi su potvrdili da je u sinoćnjem požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivanje odeće u ulici Strominki na istoku Moskve.

https://twitter.com/RT_com/status/693614755638956032

Krivična istraga je pokrenuta kad su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu sinoć oko 23 časa, počeli da pronalaze tela žrtava. Istraga je pokrenuta pod sumnjom na "namerno uništenje ili oštećenje imovine, što je rezultovalo smrću ljudi i drugim teškim posledicama", izjavila je Julija Ivanova.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve "nisu bile slovenskog porekla". Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi. Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije. On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ubijene ranije. Forenzičari rade na tome da to utvrde.

(Tanjug/Raša tudej)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track