(VIDEO) OVO ĆE VAS DIRNUTI DO SUZA: Petogodišnjak oboleo od raka zaprosio omiljenu medicinsku sestru
Foto: Printscreen Youtube

Preslatko

(VIDEO) OVO ĆE VAS DIRNUTI DO SUZA: Petogodišnjak oboleo od raka zaprosio omiljenu medicinsku sestru

Planeta -
Petogodišnji Gideon Robinson, koji boluje od raka, zaprosio je svoju omiljenu medicinsku sestru u bolnici jer se ona najviše brinula o njemu.

Na dan kada su lekari stavili uređaj u male grudi Gedeona kako bi mogao da bude konstantno na hemoterapiji, on se pretvorio u "Ajronmena".

Barem tako kaže njegova majka.

Ali ona čak i ne shvata koliko ima istine u tome. Njen "gvozdeni" Gideon zaista ima super moći."Za 5 godina starosti, on je prilično samouveren", kaže njegova mama Sosi Robinson, za CBS News.

Tri meseca nakon što je kod Gideona dijagnostifikovana leukemija, on je doneo životnu odluku. Poželeo je da pita svoju omiljenu medicinsku sestru, koju je nazvao "Visoka Sara", da se uda za njega u dečjoj bolnici u San Dijegu.

Prošle nedelje, Gideon je pitao drugu medicinsku sestru da li je Sara udata.

Ona je rekla da nije, ali da zaista želi da bude - i u šali mu dobacila da on treba da je pita. Nakon toga dečak je odmah rekao: "Ja ću je oženiti!"

I odmah je krenuo na posao. Nakon što je od plastičnih roze i belih cevčica napravio krug u obliku prstena, Gideon je izabrao i ljubičastu perlu u obliku srca koju je koristio kao kamen.

"Mislila sam da je super sladak", prisetila se njegova mama koja je prepričala čitav događaj.

Kada je došao poseban dan, Robinsonova je pitala svog sina: "Kako ćeš je pitati da se uda?"

"Prvo ću da kleknem na jedno koleno" odgovorio je Gideon, "...a onda ću joj reći 'Sara, da li želiš...' "Hrabri petogodišnjak se onda okrenuo ka pultu za medicinske sestre da pronađe svoju potencijalnu mladu.

Visoka crnokosa sestra ga presrela.

"Šta je bilo, drugar? Da li ćemo da napravimo igranku?" upitala je, mašući rukama u vazduhu."Uradi to", ohrabrivali su Gideona ljudi sa strane.

Dečak se brzo spustio na jedno koleno i otvorio ljubičasti kutiju, u kojoj je bio verenički prsten."Da li ćeš se udati za mene?" upitao.

"Naravno! Možeš biti moj bolnički muž", uzviknula je medicinska sestra i stavila prsten na njen prst.Par je zapečatio veridbu snažnim zagrljajem.

"Visoka Sara" plesala je dok je drugim sestrama pokazivala svoj jarko ljubičasti prsten.

"Ona je bila prva medicinska sestra koja je preuzela najveću brigu o njemu kada je prvi put dijagnostikovana leukemija i kada je proveo 11 dana u bolnici", ispričala je Robinsonova.

"Bio je veoma bolestan i uplašen tako da nije ličio na srećnog sebe - a ona je uspela da ispuni njegov dan svojom zabavnom ličnošću."

Inače, ovaj dinamični par se odlično slaže a Gideon se nada da će u zajedničkoj budućnosti imati puno plesa, smeha i naravno igre s kockicama.

(CBS News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track