(VIDEO) SVE BOLESNIJA UBISTVA: Džihad junior (4) aktivirao auto-bombu i ubio četvoricu zarobljenika
Foto: Printscreen Yt

Užasno

(VIDEO) SVE BOLESNIJA UBISTVA: Džihad junior (4) aktivirao auto-bombu i ubio četvoricu zarobljenika

Planeta -
Teroristička Islamska država objavila je najnoviji video-snimak pogubljenja, na kojem četvorogodišnji Britanac sa nadimkom Džihad junior diže u vazduh automobil-bombu u kojima se nalaze zarobljenici ISIL, optuženi za špijunažu

Na sedmominutnom snimku britanski dečak Isa Der pritiska dugme kojim aktivira eksploziv i ubija četvoricu nenaoružanih muškaraca, zarobljenika takozvane Islamske države, uzvikujući: "Poubijaćemo nevernike".

Trijumfalno stojeći pored ostataka raznetog automobila, dečak diže ruku uvis i uzvikuje: "Alahu Akbar" (Bog je veliki).

Dečak Isa je sin Britanke nigerijskog porekla Grejs "Kadije" Dare (24) iz jugoistočnog Londona, koja je primila islam i odvela ga u Siriju pre tri godine, a ovo je drugi put da se on pojavljuje na jednom od propagandnih snimaka ekstremista.

Deda dečaka kaže da ga je Isa telefonom preklinjao da ga spase samo nekoliko dana pre nego što je bio primoran da se pojavi na prvom snimku prošlog meseca.

Danas objavljen snimak, za koji se pretpostavlja da je snimljen u Raki, nosi naslov "Ovo su neprijatelji, čuvajte ih se", a na njemu je prikazano kako četiri muškaraca, jedan po jedan, priznaju da su špijunirali ili kovali zaveru protiv Islamske države, a potom vezanih ruku sedaju u automobil sa strahom u očima.

Na istom video-snimku stariji džihadista preti britanskom premijeru Dejvidu Kameronu zbog toga što naoružava neprijatelje Islamske države.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track